NGF-Jeugdcompetitie update

Delfland Jeugd 1 (coach Adrie Balvert)

Dit jaar heeft Delfland een nieuw eerste jeugdteam, bestaande uit: Ryan Schenkels, Kaj Abildgaard en Thomas Eppinga (zij waren er vorig jaar ook al bij), nieuw in dit team zijn Max van der Lee, Quinten Kools en Jonathan Melger. Daarnaast zijn er nog twee reserves namelijk, Hilke Schenkel en Jim van Nus. Dit team komt uit voor Delfland in de “dubbel negen” in de tweede klasse en zit in de poule samen met: De Rijswijkse, De Goyer, Spaarnwoude en Houtrak.

Allen enthousiaste jonge jongens die enorm gemotiveerd zijn om uit te komen voor Delfland. De groep is groot, maar ook wel nodig want in deze leeftijdscategorie hebben deze jongens te maken met belangrijke school resultaten of zelfs belangrijke eind examens, waardoor zij niet iedere week beschikbaar zijn om te kunnen spelen. Na twee wedstrijden hebben dan ook alle acht al een keer gespeeld en met goed resultaat. Zij hebben namelijk al twee keer gewonnen. Er is gewonnen van Rijswijk (8-20) en van Houtrak (10-18).

Inmiddels is dit team ook gastheer geweest om de andere poule deelnemers thuis te ontvangen. De jongens hebben zich ook een goed gastheer getoond. Mede dankzij de goede organisatie vooraf door Delfland, ondergetekende en het jeugdteam zelf,  waren de bezoekende clubs zeer te spreken over hoe e.e.a. geregeld was.

Na drie wedstrijd ronden en zelf twee keer gespeeld te hebben staat het Delfland jeugdteam 1 op de eerste plaats in de poule en hopelijk kunnen we deze plek vasthouden. Er moet nog gespeeld worden tegen Spaarnwoude en De Goyer. Spannend!

Als coach heb iker veel vertrouwen in dat ze ook tegen deze clubs met goed resultaat thuis komen. De motivatie binnen het team is groot en de trainingen geven ook het goede zelfvertrouwen aan de boys. Kortom een enthousiast team en een altijd enthousiaste coach die er samen iets moois van willen maken en hopelijk met z’n allen Delfland weer goed op de kaart kunnen zetten in het competitie gebeuren.

Delfland Team 2 (coach René van Wingerden)

De competitie voor de jeugd is in volle gang, Delfland 2 neemt deel in de dubbel negen competitie van de NGF. Kleiburg, Grevelingenhout, De Koninklijke Haagsche zijn dit jaar de clubs waar Delfland het tegen op neemt.

Het team bestaat uit Maurice van Dijk, Bas van Laviere, Dante Soffner, Marcel Sutedja, Gwen Klerx en Aletta Melger. Trotse coach is onze golfprofessional/Jeugdcoörinator René van Wingerden.

28 mei Delfland

De eerste wedstrijd werd op de thuisbaan gewonnen met 26-2 van Kleiburg 1, een fantastische uitslag tegen zo’n sterke tegenstander.

Maurice haalde 35 punten, Bas 31 punten, Gwen speelde fantastisch en behaalde 43 punten en Dante kwam met maar liefst 42 punten van de baan. Een topprestatie en een trotse coach.

11 juni Kleiburg

Delfland nam het op zondag 11 juni op tegen Grevelingenhout. Helaas werd met 16-12 verloren, maar wij kwamen ondanks verlies met hele mooie scores van de baan.

Maurice speelde fantastisch en scoorde maar liefst 42 punten, zijn tegenstander echter 47 punten 😉  Maurice verlaagde zijn Handicap met deze ronde naar 13; een uitstekende prestatie.

Gwen speelde ook goed en behaalde 33 punten, Marcel speelde een mooie ronde en haalde 35 punten. Last but not least Aletta Melger wist in haar eerste competitiewedstrijd maar liefst 44 punten binnen te halen!!! Wat een topteam.

18 juni Grevelingenhout

21-7 winst op Kleiburg. Dit betrof een oefenwedstrijd maar een hele mooie overwinning van het team!

Bas 27 punten ,Dante 36 punten, Marcel 34 punten en Gwen 32 punten!!

25 juni Koninklijke Haagsche

Hier wordt de competitie beslist. Wij staan op de 2e plaats in de poule en nemen het op tegen de thuisclub. Bij een gunstige uitslag kan Delfland 2 nog kampioen worden. Duimen dus 🙂

Einde competitie team 2 door ogen van jeugdspeler Bas van Laviere

Onze competitie is zojuist geëindigd en ik ben gevraagd om een stukje te schrijven over deze ervaring. Ons team bestond uit Maurice van Dijk, Marcel Sudetja, Dante Soffner, Gwen Klerx, Aletta Melger en mijzelf is tweede geworden en heeft het heel erg naar zijn zin gehad. Dit komt omdat wij goed met elkaar om konden gaan en op mooie banen hebben gespeeld zoals de Koninklijke Haagsche. Er was helaas wel 1 team uitgestapt waardoor we in een poule van maar 4 teams belanden, dit betekende dat we op Delfland ook hebben gespeeld en dat we één vriendschappelijke wedstrijd hadden. Onze eerste wedstrijd was op Delfland tegen Kleiburg. Wij hadden thuisvoordeel en hebben dit ook laten zien in ons spel door met maar liefst 26-2 te winnen (toch jammer dat Gwen en ik 9-holes hebben gelijkgespeeld).
Onze tweede wedstrijd was op Kleiburg waar Grevelingenhout de betere bleek te zijn na een hevige strijd die eindigde in een 12-16 verlies. Deze tegenslag steeg niet naar onze hoofden toen we afreisden naar Grevelingenhout en daar van Kleiburg met 21-7 wonnen ondanks dat het een vriendschappelijke wedstrijd  was. De laatste wedstrijd was ook de mooiste, want we mochten ons klaarstomen om op de Koninklijke Haagsche te spelen. De dag van tevoren hebben wij nog voorgespeeld om de baan te leren kennen want we moesten tegen de Haagsche zelf. Na afloop werd duidelijk wat die voorbereiding ons bracht: een 19-9 over winning en een mooie 2de plek in onze poule.

Het was voor ons allemaal een mooie ervaring en wij hebben er veel van geleerd. Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder onze pro’s René & Sven. Wij willen ze hierbij dan ook graag bedanken ‘fore’ de energie die zij in ons team gestoken hebben. Het was een leuk jaar en wij hopen Delfland volgend jaar weer te kunnen vertegenwoordigen in de NGF-jeugdcompetitie, dus hopelijk tot volgend jaar.

 

Delfland Team 3 (coach Ashley Bergwerff)

De competitie voor de jeugd is in volle gang, Delfland 3 neemt deel in de dubbel negen competitie van de NGF. Veldzijde, Old course Loenen, De Haar en De Heemskerse  zijn dit jaar de clubs waar Delfland het tegen op neemt.  

Het team bestaat uit Kim Smit, Tibbe Moes, Isabella Doerga, Floris Westing, Brooke van der Hoeven, Frederique Schimmel en Sahaar van Dijk. Ape trotse coach is Ashley Bergwerff.

Sommige kids spelen dit jaar voor het eerst competitie in dit team. Het is dus een jaar van wennen aan competitie spelen. Hoe is dat nou in het echt? Wat kan ik verwachten? Hoe zijn de andere kids? Hoe is de baan waar ik moet spelen? Onmisbare ervaringen om later een (nog) betere golfer te kunnen worden met hopelijk doorstroming naar onze meer ervaren teams die het heel goed doen deze competitie! 

28 mei Veldzijde

De eerste wedstrijd werd helaas verloren tegen Old course Loenen met 17-11. Door een verkeerd ingevuld wedstrijdformulier werd er eerst gedacht dat Delfland had gewonnen. Belangrijk is dus voor de ontvangende captain om het wedstrijdformulier aandachtig in te vullen. Het was een mooie dag en coach Ashley had het lesboek dicht gedaan om bij haar team te zijn. Topper van de dag was Kim met 41! punten

 11 juni De Haar

Op een snikhete zondag speelde het team tegen de favorieten uit de poule, De Heemskerkse. Er werd met 20-8 verloren. Toppers die dag waren Floris met 34 punten en Kim met 43! Punten.

18 juni Old Course Loenen

Winst op De Haar met maar liefst 22-6. De kids zijn gewend. Minder zenuwachtig en meer zeker van zichzelf. Ondertussen zijn er de trainingen op de vrijdagavond samen met team 2 waar wij als coaches feedback krijgen van de kids en daar in de trainingen actief op inspelen door veel baangerelateerde situaties aan te pakken en te verbeteren. Met name het shortgame!

Alle spelende kids waren toppers. Brooke 33 punten, Kim 28 punten, Sahaar 33 punten en Tibbe 32 punten.” Fijn om te zien dat de scores regelmatiger en beter worden!!!” zegt trotse coach Ashley.

25 juni Delfland

Hier ontvangen wij de teams in de poule