Beginnen met Golfen

Op Golfbaan Delfland hechten wij veel waarde aan het toegankelijk maken van de golfsport. Daarom bieden wij beginnende golfers verschillende mogelijkheden om kennis te maken met deze mooie sport.

Om onze golfbaan op te mogen heeft u Handicap 54 (voorheen GVB) nodig. Handicap 54 is het bewijs dat u over een adequaat golfniveau en de nodige regelkennis beschikt. Onze ervaren golfleraren (professionals) helpen u daar graag bij. Om uw handicap 54 te behalen dient u golflessen te volgen. Dit kan individueel of in een groep. Na het volgen van een aantal lessen ontvangt u een oefenbewijs waarmee u op onze Par-3 kunt spelen. Op deze kleine baan kunt u alvast oefenen voor als u de grote baan op kunt. Als uw golfprofessional vindt dat u er klaar voor bent, dan kunt een regelexamen afnemen. Na het behalen van dit examen mag u bij ons de grote baan op zodat u uw Handicap 54 kan halen.

Om u op weg te helpen bieden wij verschillende lessen en cursussen aan. Hiermee kunt u een stap zetten richting uw Handicap 54 of kunt u uw Handicap 54 binnen twee dagen halen. Hieronder hebben wij deze voor u op een rij gezet.

Klik hier voor alle clinics en cursussen

Golfstart

Tijdens de Golfstart leert u zonder ervaring de basis van de golfsport. In 4 lessen van 75 minuten leert u de basistechnieken van alle soorten slagen van een ervaren golfprofessional. Tijdens de vierde les gaat u zelf al de Par-3 baan op en na afloop krijgt u uw oefenbewijs zodat u alleen de Par-3 baan kunt spelen. De kosten voor 4 lessen bedragen € 99. Dit is inclusief clubhuur, golfballen, les en toegang tot de Par-3 baan.

Na de Golfstart kunt u privéles nemen bij een van onze pro’s of deelnemen aan een tweedaagse spoedcursus om uw Handicap 54 te halen.

Klik hier voor meer informatie over de Golfstart

Tweedaagse Spoedcursus

Heeft u nog nooit gegolft, een kennismakingsles gehad of de Golfstart afgerond? Wilt u binnen 2 dagen uw Handicap 54 halen en kunnen golfen op Golfbaan Delfland? Dan is de Tweedaagse spoedcursus iets voor u. In twee dagen krijgt u 16 uur golfles voor € 299. Aan het einde van de eerste dag speelt u de kleine baan en krijgt u hier uw baanpermissie voor. U kunt dan voor de tweede lesdag nog even oefenen. Op de tweede lesdag doet u regelexamen en speelt u de grote baan zodat u direct uw handicap 54 kan halen.

Klik hier voor meer informatie over de Tweedaagse Spoedcursus