Eigendomsstructuur & bestuur

Commerciële NV en eigenaren

Golfbaan Delfland is een in 1995, op initiatief van de heer Tinus Vernooij, opgerichte commerciële Naamloze Vennootschap. Zij opereert onder de statutaire naam NV Golf Exploitatie Maatschappij Schipluiden (NV GEMS). NV GEMS telt circa 30 particuliere aandeelhouders. De aandelen zijn binnen en buiten deze groep slechts zeer beperkt overdraagbaar. De exploitatie van de baan, het paviljoen, de golfshop, de oefenfaciliteiten en het greenkeepersonderkomen is in handen van de NV GEMS. Dit is een bewuste keuze. Zo kan de directie diverse onderdelen van dienstverlening naadloos op elkaar aan laten sluiten. Golfbaan Delfland is hierdoor tevens laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Doelstelling
De doelstelling van N.V. GEMS is om zowel de particuliere als zakelijke bezoeker aan Golfbaan Delfland een zo aangenaam en uitdagend mogelijk verblijf te bezorgen. Met andere woorden: op Golfbaan Delfland staat het plezier van onze bezoekers centraal.

 

Directie

tinus-vernooij-v2
 
Tinus Vernooij

De onderneming wordt geleid door een professioneel Management Team
onder leiding van Algemeen Directeur a.i. Tinus Vernooij.

 

 

Raad van Commissarissen
Binnen de NV houdt een Raad van Commissarissen (RvC) toezicht op de onderneming en staat de directie bij met raad en daad.

De RvC bestaat uit de volgende leden:

John Knieriem

J.T. (John) Knieriem (voorzitter)
Lid van de RvC sinds de oprichting en voorzitter sinds medio 2013.

John Knieriem is ondernemer met een financiële achtergrond. Hij was onder meer financieel directeur van een beursgenoteerde onderneming en is sinds 2000 Algemeen Directeur van Intermax Managed Hosting. (www.intermax.nl)

Bram Marrewijk

A.N.T. (Bram) van Marrewijk
Ondernemer en inmiddels functionerend in diverse Raden van Commissarissen en Stichtingen Administratiekantoren van middelgrote ondernemingen.

Bram was gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de VVD (1982-1996) in Schipluiden, nu gemeente Midden-Delfland. In 1985 is hij zelfstandige geworden met de overname van het bedrijf van zijn ouders. Hij bouwt een huis en het tweede bedrijf wordt opgericht: Agro AdviesBuro Bram Marrewijk B.V., dit laatste bedrijf is inmiddels grotendeels overgedragen aan de medewerkers.

Bert Oudshoorn

A. (Bert) Oudshoorn
Heeft na zijn studie Vliegtuigbouwkunde aan de TU jarenlang gewerkt als Boordwerktuigkundige bij de KLM. In die tijd bekleedde hij diverse nevenfuncties op het gebied van management en arbeidsvoorwaarden.

Inmiddels is Bert gepensioneerd en bekleedt hij onder meer nog functies bij Concordia in Delft en een pensioenfonds.

 

Initiatiefnemer
Tinus-Vernooij-v2Initiatiefnemer van Golfbaan Delfland/NV GEMS is de heer M.J.J. (Tinus) Vernooij. Tinus Vernooij is vanaf de oprichting in 1995 als (prioriteits)aandeelhouder en president-commissaris op succesvolle wijze verbonden geweest aan NV GEMS. Zijn strategische visie op het pay-and-play concept, alsmede zijn kennis van golf én zijn zakelijke kwaliteiten hebben Golfbaan Delfland gebracht tot waar zij zich nu bevindt. Het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van de NV GEMS heeft hij medio 2013 neergelegd.