Greenkeeping Team

Greenkeeping Team Delfland

Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuw greenkeeping team (AHA de Man) werkzaam op Delfland. Graag stellen zij zich aan u voor!

Elke golfer wil een droge baan, pakkende greens die goed rollen en de lijn behouden, volle fairways waar een plag uitgeslagen kan worden, vlakke teeboxen, een (semi) rough waar je niet teveel gestraft wordt maar waar je zeker je bal kunt terug vinden, sloten waar je de vissen kunt zien zwemmen, bomen waarin de vogeltjes fluiten en zeker geen greenkeepers die in de weg lopen. Alles moet piekfijn in orde zijn…….AHA de Man gaat zich daartoe tot het uiterste inspannen.

‘Wij zijn gewoon erg trots  dat we een grote baan met veel aanzien zoals Delfland mogen gaan onderhouden. Natuurlijk hebben wij als bedrijf veel ervaring met meer dan 60 aangelegde golfbanen,  maar dat telt nu even niet. Onze huidige focus op onderhoud en renovatie zien wij als onze toekomst. Een toekomst die wij maar al te graag waarmaken met Golfbaan Delfland’.

Golfbaan Delfland heeft overduidelijk haar eisen neergelegd, de baan moet maximaal bespeelbaar zijn, er fraai en goed onderhouden uitzien en Delfland wil volledig ontzorgd worden. Sterker nog, de gangbare structuur waarin een hoofdgreenkeeper de planning maakt, zich om de kwaliteit van de baan bekommert en een team aanstuurt is onvoldoende. Op Delfland is er nu zelfs sprake van een Baan Onderhoud Manager (BOM) die het complete scala van onderhoud, noodzakelijke renovaties, budgettering, planning, bemesting en vooral pro-actieve communicatie richting Delfland voor zijn rekening gaat nemen. AHA de Man heeft voor deze verantwoordelijke taak Brad Wainscott naar voren geschoven. Brad was bij AHA de Man de Maintenance Engineer, een overkoepelende functie waarin alle hoofdgreenkeepers aangestuurd en geadviseerd werden. Brad zijn vaste team op Delfland wordt uitgebreid met twee Leo’s en Ed. Allemaal greenkeepers die het klappen van de zweep kennen en met veel ervaring en kennis zich volledig gaan richting op baanonderhoud van Delfland. En ja…. Soms lopen ze een beetje in de weg, strooien bakken zand, prikken zomaar gaten in de greens en ze maaien zich een ongeluk. Maar dat is om de golfers op Delfland maximaal speelplezier te bieden.