Golfcursus

Het gehele jaar door worden er diverse golfcursussen georganiseerd door de Golfacademy.
Zit uw cursus er niet bij of wilt u meer informatie over een van de cursussen, neem contact op met de Golfacademy via 015-3807911 (optie 4) of stuur een email met uw vraag.

Handicapcursus van HCP 36 naar HCP 28 1

Met deze cursus gaat u verder met stap 4 van het NGF 9-stappenplan. Een handicapcursus is zeer geschikt voor diegene die een Handicap rond de 36 hebben en hun Handicap willen verlagen naar rond de 28.

5 x 2 lesuren van 50 minuten voor € 190,- per persoon
Bij ons leert u écht golfen! 2

Deze cursus is een samensmelting van de introductiecursus en de baanpermissie cursus, oftewel het eerste en tweede deel van stap 1 van het NGF9-stappenplan.

Bent u een enthousiaste beginnende golfer, die in een korte periode de basisbeginselen van het golfen onder de knie wil krijgen? Ga de uitdaging aan!

16 lesuren van 50 minuten voor slechts € 265,- per persoon
Golf introductiecursus voor beginners! 3

Denkt u bij golf, dat lijkt me interessant?
Doe mee met de Introductiecursus voor beginners en leer de basisbeginselen van de golfsport.

4 lesuren van 75 minuten voor slechts € 95,- per persoon
IJzers cursus 4

Veel mensen toppen de bal met hun ijzers als de bal op de fairway ligt. Belangrijk bij het slaan met ijzers is, dat u de bal slaat met een divot.

Heeft u grasangst?, dan leren wij u een goede bal met uw ijzers te slaan.

 

3 lesuren van 50 minuten vanaf € 40,- per persoon
Handicapcursus van HCP 54 naar HCP 36 5

Met deze cursus gaat u verder met stap 3 van het NGF 9-stappenplan. Een handicapcursus is zeer geschikt voor diegene die hun EGA Clubhandicap 54 hebben gehaald en hun EGA Handicap willen verlagen naar Handicap 36.

 

10 lesuren van 50 minuten voor slechts € 190,- per persoon
Baanpermissie cursus kleine baan (Par 3) 6

Al eerder in aanraking gekomen met de golfsport of heeft u de Golf Introductiecursus voor beginners doorlopen en wilt u het “echte” golfen gaan proeven?

Volg deze cursus, zodat u daarna zelf kan gaan oefenen op de Par 3 baan.

10 lesuren van 50 minuten voor slechts € 190,- per persoon
Baanpermissie cursus grote baan 7

Wilt u graag spelen op de 27 holes baan en later op meerdere banen in Nederland, dan heeft u uw GVB/ NGF Clubhandicap 54 nodig, vandaar deze baanpermissie cursus. Deze cursus is het derde en tevens laatste deel van stap 1 in het NGF 9-stappenplan. De golfregels en etiquette komen tijdens de lessen veelvuldig aan bod en worden tijdens de baanlessen in de praktijk gebracht. Tijdens de baanlessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het zogenoemde “course management”. Hierbij wordt er gekeken naar wat te doen als je eenmaal in de baan bent, dus hoe kan ik mijn bal het beste spelen of hoe lees ik de green voor de beste put. Al met al wil je verder met golfen en graag op de grote baan spelen, dan is deze cursus de perfecte stap.

10 lesuren van 50 minuten voor € 199,- per persoon
Baanpermissie (Handicap 54) 8

Deze cursus is voor diegene die de Introductiecursus hebben doorlopen of enige ervaring met golf hebben en graag de NGF Baanpermissiebewijs willen halen.
Bent u een enthousiaste beginnende golfer, die in een korte periode op een gedegen manier het golfen onder de knie wilt krijgen? Ga de uitdaging aan!

Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan: grip, houding, halve slag, lange slag, chippen, pitchen, bunkerslag en putten. De golfregels en etiquette komen aan bod tijdens de baanlessen.
Het doel van deze cursus is het behalen van het NGF Baanpermissiebewijs. Na het behalen van dit bewijs, kunt u zelfstandig spelen op de grote baan. Het Ega Handicapbewijs haalt u na afronding van deze cursus middels het spelen van 1 qualifying kaart over 9 holes afgetekend door een marker. Vanaf dat moment bent u welkom om op veel openbare golfbanen te spelen.

22 lesuren van 50 minuten en heel veel meer! Compleet pakket voor beginnende golfer
Handicapcursus van HCP 28 naar lager 9

Zit u in de buurt van HCP 28, dan bent u toe aan het “echte”werk. Gaat het u lukken om single handicapper te worden?

Met deze cursus, zet u alvast een stap in de goede richting.

5 x 2 lesuren van 50 minuten voor € 190,- per persoon
Woods & Driver cursus 10

 Heren, heeft u genoeg afstand met uw driver maar slaat u de bal niet recht? Dames, slaat u de bal recht maar niet ver, of slaat u met uw driver alle kanten op? Dan gaat de professional u hierbij helpen!

Onderdelen die aan bod komen:
Grip, houding, balpositie, draaien, voetenwerk, volle swing en eindstand

 

3 lesuren van 50 minuten vanaf € 40,- per persoon
Putt Cursus 11

Waar valt de meeste winst te behalen? Op de green. De helft van alle slagen worden op de
green gemaakt. Maar het blijkt toch erg lastig om de green goed te lezen. Hoe loopt de glooiing, wat is de beste lijn, wat doet de bal met een uphill of downhill putt, hoe creëer ik de beste kans om met zo min mogelijk putts de green af te komen?

Een goede puttslag is een rollende bal. Hoe creëer je meer rol op de bal, waardoor de bal zijn snelheid houdt en veel langer en beter op de lijn blijft. Dit gaat u bij deze cursus leren.

 

3 lesuren van 50 minuten vanaf € 40,- per persoon
Short game cursus 12

Heeft u moeite de  bal in de lucht te krijgen tijdens het chippen?
Heeft u moeite uw bal over een bunker of een waterhindernis te slaan?
Waarom komt uw bal niet in een keer uit de bunker?
Raakt u de bal te clean in plaats van met een divot?
Heeft u moeite om afstanden in te schatten?

Tijdens deze cursus zal de professional aandacht besteden aan chippen en pitchen om u sterker te maken in het korte spel.

3 lesuren van 50 minuten vanaf € 40,- per persoon