Golfcursus

Het gehele jaar door worden er diverse golfcursussen georganiseerd door de Golfacademy. Onderstaande cursussen zijn alle cursussen die wij in de loop van het jaar organiseren. De cursussen verschillen per periode. Kijk voor het actuele aanbod bij onze evenementen.

Klik hier voor al onze evenementen 

Het is mogelijk om een aanvraag te doen voor een bepaalde cursus voor groepen vanaf 4 personen. Neem hiervoor contact op met de Golfacademy via 015-3807911 (optie 4) of stuur een email met uw vraag.

Golfstart 1

De beste start in golf begint hier op Golfbaan Delfland. Van harte welkom en leuk dat u overweegt te starten met golf. Onze Golfacademy heeft een aantrekkelijke en zeer voordelige Golfstart (€ 99 per persoon) ontwikkeld.

Golfstart: in 4 lessen de golfbaan op voor slechts € 99!
Spoedcursus HCP 54 2

Je hoeft niet langer, zoals vroeger je GVB te halen om te mogen golfen. De Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft het 9-stappen plan geïntroduceerd. De eerste stap is het behalen van je Baanpermissie. Na het behalen van Baanpermissie ga je door voor Handicap 54 (voormalige GVB)

Met onze 2-daagse leerzame en doelgerichte groepscursus (minimaal 6 en maximaal 10 personen) kunt u op een ontspannen manier leren golfen en snel uw NGF Handicap 54 halen. Tijdens de cursus worden de regels en etiquette geleerd en direct toegepast. Het verplichte Regelexamen is bij de prijs inbegrepen en zal op 2 avonden na afloop van deze spoedcurus afgenomen worden.

 
Haal nu Baanpermissie/Handicap 54 in slechts 2 dagen met deze spoedcursus!
Handicapcursus van HCP 54 naar HCP 36 3

Met deze cursus gaat u verder met stap 3 van het NGF 9-stappenplan. Een handicapcursus is zeer geschikt voor diegene die hun EGA Clubhandicap 54 hebben gehaald en hun EGA Handicap willen verlagen naar Handicap 36.

10 lesuren van 50 minuten voor € 210,- per persoon
Handicapcursus van HCP 36 naar HCP 28 4

Met deze cursus gaat u verder met stap 4 van het NGF 9-stappenplan. Een handicapcursus is zeer geschikt voor diegene die een Handicap rond de 36 hebben en hun Handicap willen verlagen naar rond de 28.

 
 
5 x 2 lesuren van 50 minuten voor € 210,- per persoon
Vervolg spoedcursus HCP54 5

Deze cursus is bestemd voor iedereen die onze Spoedcursus Baanpermissie in 2 dagen heeft doorlopen en verder wilt in de golfsport.

Tijdens deze cursus gaan we een stapje verder. Er wordt verder gegaan met het verfijnen van de grip, houding, lange slag, chippen, pitchen, bunker en putten om uw golfspel nog verder te verbeteren. Ook gaan we de grote baan (Championship Course) in om het geleerde in de praktijk te brengen. Tijdens deze baanlessen wordt ook veel aandacht besteed aan de golfregels en etiquette.

 
 
Vervolg techniek & baanles!
Cursus Handicap verlagen 6

Deze cursus is geschikt voor iedere golfer met minimaal handicap 54. Wil je graag je handicap verlagen? Tijdens deze cursus gaan we hieraan werken. Iedere deelnemer krijgt les op zijn/haar eigen niveau. Je zult de tools ontvangen om je handicap te verlagen en gaan met jouw doelen aan de slag.

 
 
Voor ieder niveau!
IJzers cursus 7
Topt u regelmatig de bal met uw ijzers als uw bal op de Fairway ligt? Doe dan mee met de speciale ijzers cursus.
 
Het toppen van de bal is een veel voorkomend iets en vandaar dat het belangrijk is om bij het slaan met ijzers een divot slaat.
 
Heeft u grasangst? De golfprofessionals van Golfbaan Delfland leren u graag een goede bal met uw ijzers te slaan.
 
Onderdelen die in deze cursus aan bod komen zijn:
Grip, houding, balpositie, invalshoek, zwaaibaan en eindstand
 

De prijs van de cursus is € 55 per persoon (minimaal 4 deelnemers)

 
 
3 lesuren van 50 minuten voor € 55,- per persoon
Baanpermissie cursus grote baan 8

Wilt u graag spelen op de 27 holes baan en later op meerdere banen in Nederland, dan heeft u uw GVB/ NGF Clubhandicap 54 nodig, vandaar deze baanpermissie cursus. Deze cursus is het derde en tevens laatste deel van stap 1 in het NGF 9-stappenplan. De golfregels en etiquette komen tijdens de lessen veelvuldig aan bod en worden tijdens de baanlessen in de praktijk gebracht. Tijdens de baanlessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het zogenoemde “course management”. Hierbij wordt er gekeken naar wat te doen als je eenmaal in de baan bent, dus hoe kan ik mijn bal het beste spelen of hoe lees ik de green voor de beste put. Al met al wil je verder met golfen en graag op de grote baan spelen, dan is deze cursus de perfecte stap.

 
10 lesuren van 50 minuten voor € 210,- per persoon
Handicapcursus van HCP 28 naar lager 9

Zit u in de buurt van HCP 28, dan bent u toe aan het “echte”werk. Gaat het u lukken om single handicapper te worden?

Met deze cursus, zet u alvast een stap in de goede richting.

 
 
5 x 2 lesuren van 50 minuten voor € 210,- per persoon
Bij ons leert u écht golfen! 10

Deze cursus is een samensmelting van de introductiecursus en de baanpermissie cursus, oftewel het eerste en tweede deel van stap 1 van het NGF9-stappenplan.

Bent u een enthousiaste beginnende golfer, die in een korte periode de basisbeginselen van het golfen onder de knie wil krijgen? Ga de uitdaging aan!

 
16 lesuren van 50 minuten € 290,- per persoon
Shortgame Cursus 11

Tijdens deze cursus zal de professional aandacht besteden aan chippen en pitchen om u sterker te maken in het korte spel.

De prijs van de cursus is € 55 per persoon (minimaal 4 deelnemers)
3 lesuren van 50 minuten voor € 55,- per persoon
Follow Up Cursus 12

Deze cursus is bestemd voor personen die handicap 54 hebben en zich verder willen bekwamen in de golfsport.

Tijdens deze cursus wordt er verder gegaan met het verfijnen van de grip, houding, lange slag, chippen, pitchen, bunker en putten om uw golfspel te verbeteren.

Tijdens de baanlessen wordt veel aandacht besteed aan de golfregels en etiquette.

Het doel van deze cursus is verbetering van de techniek na het behalen van dit bewijs.

 
 
Verfijnen van de techniek na het behalen van HCP 54
Putt Cursus 13

Waar valt de meeste winst te behalen? Op de green. De helft van alle slagen worden op de
green gemaakt. Maar het blijkt toch erg lastig om de green goed te lezen. Hoe loopt de glooiing, wat is de beste lijn, wat doet de bal met een uphill of downhill putt, hoe creëer ik de beste kans om met zo min mogelijk putts de green af te komen?

Een goede puttslag is een rollende bal. Hoe creëer je meer rol op de bal, waardoor de bal zijn snelheid houdt en veel langer en beter op de lijn blijft. Dit gaat u bij deze cursus leren.

De prijs van de cursus is € 55 per persoon (minimaal 4 deelnemers)

3 lesuren van 50 minuten voor € 55,- per persoon
Golf introductiecursus voor beginners! 14

Denkt u bij golf, dat lijkt me interessant?
Doe mee met de Introductiecursus voor beginners en leer de basisbeginselen van de golfsport.

 
4 lesuren van 75 minuten voor slechts € 99,- per persoon
Woods en Driver Cursus 15

Heren, heeft u genoeg afstand met uw driver maar slaat u de bal niet recht?

Dames, slaat u de bal recht maar niet ver, of slaat u met uw driver alle kanten op?

Dan gaat de professional u hierbij helpen!

 
De prijs van de cursus is € 55 per persoon (minimaal 4 deelnemers)
3 lesuren van 50 minuten voor € 55,- per persoon
Coursemanagement Cursus 16

U zult zich vast afvragen, hoe krijg ik het voor elkaar om met minder slagen een ronde te spelen.

Vaak ligt het aan de keuzes die u maakt in de baan en deze zijn van groot belang wilt u beter kunnen scoren. Met deze cursus gaat u een keer de rode, gele en blauwe lus lopen en zal u tactischer leren spelen.

 
 
Met minder slagen de baan door!