Golfclinics

Golfbaan Delfland organiseert het gehele jaar naast de golfcursussen ook golfclinics. Deze clinics richten zich op bepaalde onderdelen van het golf. In onderstaande clinics is ruimte voor maximaal 8 deelnemers per clinic! De kosten voor een van onderstaande clinics bedragen meestal € 17,00 voor Golfacademy deelnemers en € 22,00 voor niet-deelnemers (tenzij anders aangegeven).  De laatste 15 minuten van de clinic zult u onder het genot van een gratis kopje koffie samen met de professional de clinic gaan evalueren. Inschrijven kan via het formulier in onze Brasserie of stuur een email. Maakt u gebruik van een voucher? Vermeld dit dan bij uw inschrijving.

Bent u op zoek naar een golfclinic als uitje? Klik op onderstaande button.

Golfclinic als uitje

Shortgame chipping en pitching clinic 1

Bent u geïnteresseerd in betere scores? Bent u geïnteresseerd in meer plezier in uw Spel? Dan is deze clinic de kans voor u om dit mogelijk te gaan maken. Leer het verschil tussen chippen en pitchen en vooral ook wanneer u wàt moet doen voor een beter resultaat.

 

Betere scores met het korte spel!
IJzer Clinic 2

Een clinic met alle aandacht voor de ijzers in onze tas! Hoe zorg je voor een betere impact op de bal en leer je strakke, rechte ballen slaan om meer zeker te worden als je met je ijzers slaat!

Focus op de ijzers!
Woods & Driver Clinic 3

Een clinic met het zwaartepunt op het slaan met woods en driver! Hoe kunnen we deze clubs onder controle houden en die extra afstand pakken?

 

Hoe haal je meer uit je Driver en Wood?
** Nieuw ** Driving Range target clinic 4

Heeft u de nieuwe Targets op de Driving Range al gezien? Perfect om lekker te kunnen trainen en je golfspel te verbeteren. Het gehele jaar droog staan tijdens de training is natuurlijk ideaal. De Golfacademy heeft een nieuwe clinic bedacht om jou op weg te helpen tijdens het trainen!

Maak trainen leuk en nuttig!
Mental Trainng 5

Tips en oefeningen om uw mentale kant van het golf te verbeteren. 90% van het golf zit “tussen de oren”. Een ander soort clinic dan u gewend bent, n.l. zonder clubs om uw geest te trainen zodat uw spel verbetert. Alle groten hebben een mental coach!

Omdat 90% van golf tussen de oren zit!
Uphill, Sidehill en Downhill Clinic 6

Speelt u graag op de Blauwe lus of op een golfbaan waar u wat meer schuine liggingen kunt verwachten? Bij deze clinic wordt u geleerd vanuit deze schuine ligging de bal goed te slaan.

Ga de strijd aan met schuine liggingen!
Lob Wedge/Pitch Clinic 7

Slaat u met uw pitchslag ook altijd over de green? U leert hier een flop shot te slaan. Bij deze clinic wordt u uitgelegd hoe u dat kunt doen. Bent u niet in het bezit van de juiste Lob Wege, dan heeft de golf professional Lob Wedges voor u om deze tijdens de clinic uit te proberen.      

Flop shot in the picture!
Putt Clinic 8

Waar valt de meeste winst te behalen? Op de green…

Meer winst op de green!
Release clinic 9

Om een bal recht weg te kunnen slaan moeten de onderarmen en de handen de release beweging kunnen maken.

In deze clinic gaan we leren wat dit precies inhoudt. Wat is release, wat zijn de gevolgen voor de swing en de balvlucht.

Meer controle over swing en balvucht!
APK Clinic 10

Speciale clinic waarbij u instructie krijgt in de “pre-swing principles” In deze clinic krijgt u d.m.v. een checklist precies te weten wat er in uw swing gebeurt. Kom naar deze clinic

Om o.a. uw grip, aim en set-up door te nemen. De kosten bedragen € 17,00 voor Golfacademy deelnemers en  € 22,00 voor niet deelnemers.  De laatste 15 minuten van de clinic zal u onder het genot van een gratis kopje koffie samen met de professional de clinic gaan evalueren.

Er mogen bij deze clinic maximaal 2 personen deelnemen met een voucher.

 

Pre-swing principles & meer!
Bunker clinic 11

Alle Ins & Outs over de bunker, met drills en oefeningen!

Bunkers, alles wat u moet weten!
Linkshandigen Clinic 12

Meld je aan voor deze leerzame clinic die we speciaal voor alle linkshandigen aanbieden!

 

Speciaal voor alle linkshandigen
Course Management Clinic 13

Heeft u moeite met het kiezen van de “slimste” weg naar de vlag? De keuzes die je maakt in de baan zijn van groot belang om met minder slagen te eindigen. Tijdens deze clinic volg je de professional op de baan en leer je de juiste keuzes te maken.

De kosten bedragen € 17,00 voor Golfacademy deelnemers en  € 22,00 voor niet deelnemers.  De laatste 15 minuten van de clinic zal u onder het genot van een gratis kopje koffie samen met de professional de clinic gaan evalueren.

Er mogen bij deze clinic maximaal 2 personen deelnemen met een voucher.

Maak de juiste keuzes in de baan.
Tour Tempo Clinic 14

Tour Tempo is de nieuwe en revolutionaire methode om uw swingtempo te verbeteren. De methode geeft exact aan wat de tempo van de golfswing is, en hoe dit te trainen. Uw slagen en uw spel verbetert onmiddellijk.

Daarnaast leert u hoe meer afstand te krijgen in uw slagen.

 

Vebeter uw swingtempo!
3D Analyse Clinic 15

Wilt U gebruik maken van de laatste technieken om meer inzicht te krijgen in uw swing?
Met behulp van het K-motion systeem wordt duidelijk hoe U  daadwerkelijk beweegt. Dit gebeurt door middel van sensoren op het lichaam die exact registreren wat er gebeurt.

In deze clinic worden de verschillende toepassingen van het systeem uitgelegd en kunnen de deelnemers daadwerkelijk ervaren hoe het is om met de sensoren te swingen.

U zult binnen de clinic al een gedeeltelijke persoonlijke analyse krijgen waarbij de belangrijkste aandachtspunten voor U duidelijk zullen worden.

 

Meer inzicht in uw swing?
Golfgerelateerde oefeningen & Golftraining 16

Een clinic waarbij bewegingsdeskundige Betty de Vroe u golfgerelateerde oefeningen laat doen die relevant zijn voor uw golfswing. Na deze oefeningen zal de golfprofessional u laten zien wat de impact op uw swing is. Deze clinic zal op de driving range plaatsvinden.

De kosten voor deze clinic bedragen €22,50 p.p. De laatste 15 minuten van de clinic zal u onder het genot van een gratis kopje koffie, samen met de professional de clinic evalueren.

Verbeter uw swing door fitnessoefeningen.
Regels in de praktijk 17

We hebben allemaal een regelexamen gedaan maar weten we deze in de praktijk nog wel juist toe te passen?
Tijdens deze clinic verteld de professional in de baan welke situaties je kan tegenkomen en hoe je hiermee om moet gaan.

De kosten bedragen € 17,00 voor Golfacademy deelnemers en € 22,00 voor niet deelnemers.  De laatste 15 minuten van de clinic zal u onder het genot van een gratis kopje koffie samen met de professional de clinic gaan evalueren.

Golfregels in jouw voordeel gebruiken?
Gone with the wind Clinic 18

Het is nooit windstil op Golfbaan Delfland, daarom is dit een clinic waar u zeker aan mee moet doen. Weet u wat u moet doen met wind mee of wind tegen? Uw pro zal u leren hoe u om moet gaan met verschillende windrichtingen.

Het is nooit wind stil op Delfland!
Beat the Pro Challenge 19

Altijd willen zien en weten hoe professionals short game aanpakken? De Golfacademy biedt een challenge aan om jezelf te meten met één van onze pro’s! Lukt het om beter te scoren? Ga de strijd aan met putten, chippen, pitchen en de bunker. Het gaat vooral om aanleren welke verschillende opties je hebt om elk schot te spelen en hier inzicht in te krijgen.

Fun en ontwikkeling!
TPI Masterclass 20

Fysieke clinic volgens Titleist Performance Institute!

Als het lichaam goed neergezet wordt, worden de juiste bewegingen in de golfswing makkelijker gemaakt! Om de juiste houding aan te kunnen nemen, moet het lichaam wel bepaalde bewegingen kunnen maken.

In deze clinic gaan we testen of deze bewegingen gemaakt kunnen worden. En mochten we moeite hebben met deze bewegingen, dan gaan we kijken naar oefeningen die kunnen helpen om dit te verbeteren.

Kosten voor deelname bedragen € 15 voor Golfacademy-deelnemers en € 20 voor niet-deelnemers. De laatste 15 minuten van de clinic wordt onder het genot van een gratis kopje koffie de clinic samen met professional Jeroen geëvalueerd.

Er mogen bij deze clinic maximaal 2 personen met een voucher deelnemen.

Fysieke clinic lichaamsbeweging
Presentatie Motorisch leren en voeding in de baan 21

Dr. Wim van Lier doceerde van 1985 tot 2016 bewegingswetenschappen aan de Academie voor Lichamelijk Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 1996 doceert hij biomechanica en bewegingsanalyse aan de opleiding tot PGA-Golfprofessional A en B.

Wilt u meer weten over wat u moet eten/drinken tijden het golfen? Of zijn er bepaalde bewegingen waar u moeite mee heeft? Kom dan naar de presentatie!

Voeding tijdens golfspel