Golf Majors: The Masters 11 -14 april 2019

The Masters 2019 – Augusta National 

Iedere golfer kijkt uit naar een specifiek moment in het jaar: The Masters. Veel golfers beweren dat golfseizoen pas echt begint als de eerste golfmajor, The Masters van start is gegaan. Dit jaar is dit van donderdag 11 tot en met zondag 14 april. Wie zal er dit jaar met de winst vandoor gaan?

The Masters is de eerste Major van het jaar. De Majors zijn de Grand Slams in de golfsport. Intotaal zijn er vier Majors, namelijk: The MastersUS Open,The OpenPGA Championship. Dit zijn de belangrijkste toernooien van het jaar waar de meeste punten voor het wereldranglijst te verdienen.

De Masters is het enige major toernooi dat ieder jaar op dezelfde golfbaan wordt gespeeld. De magie van The Masters schuilt ook voor een groot deel in de golfbaan. Augusta National is heuvelachtig en de greens zijn sterk geonduleerd (veel hoogteverschil). De originele greens uit 1934 waren nog veel extremer. In 1938 werden de greens met de heftigste hellingen wat afgezwakt. In de decennia daarna is ook af en toe gesleuteld aan de greens.

De snelheid van de greens is offcieel niet bekend want Augusta National maakt de stimp (snelheid) niet bekend. De European Tour en de PGA Tour geven de snelheid wel prijs bij toernooien, maar de organisator van de Masters houdt de snelheid van Augusta geheim. Niemand mag met een stimpmeter een greens van Augusta meten en niemand durft dat stiekem te doen, maar spelers en experts hebben wel schattingen gedaan. Volgens deze schattingen hebben de greens van Augusta een snelheid van 13 feet op het moment dat het toernooi gespeeld wordt. Ter vergelijking: De greens bij European Tour toernooien zijn vaak op een snelheid van 10,5 tot 11,5 gebracht.

Augusta National is talloze malen aangepast. De baan is in de afgelopen decennia vooral langer geworden. Verder zijn bunkers aangepast en bomen weggehaald en geplant.