Dames: Delfland 1

Terugkijkend op de competitie (door captain Daniëlle Doerga)

Het was een geweldige ervaring om met een heel nieuw team mee te doen aan deze landelijke NGF-competitie. Ik wil dan ook graag alle team leden, Zore Rahiminejad, Jola Dries, Laura Helvensteijn, Anja van de Goes, Amanda Brettell, Ingrid Loomans, Conny Versteegh, onze Head Pro Helen Reid en Coach Alexandra Clipper heel erg bedanken voor jullie inzet!

Delfland werd  ingeloot in een mooie poule met De Hilversumsche Golfclub, Noordwijkse Golfclub, Old Course Amsterdam, en Dirkshorn. Wij begonnen aan deze competitie toch wel een beetje als “the underdog”. ‘Golfbaan Delfland, dé  Pay en Play baan van Zuid-Holland, heeft nu ook een  damesteam?!’

De eerste wedstrijd werd gespeeld op de Hilversumsche tegen Dirkshorn. Daar stonden 6 dames in mooie uniforme kleding gesponsord door Peter van de Beek, trouwe speler van Golfbaan Delfland. Voordat de andere teams gearriveerd waren stonden de dames van Delfland al op de driving range met onze Pro Helen Reid die ons de laatste bemoedigende tips gaf! Wij maakten indruk en waren er allemaal klaar voor om er een mooie 1e wedstrijd van te maken. Wat niemand van te voren had verwacht gebeurde, Delfland won!

Vervolgens wonnen we de 2e wedstrijd en verloren we de 3e wedstrijd van Noordwijk. Het moest niet gekker worden, zouden we dan kampioen kunnen worden? Ging er door onze hoofden.. maar daar kwam Noordwijk, deze dames waren toch echt beter en gingen er ondank de winst van Delfland op de laatste speeldag, terecht met de 1eplaats vandoor. Zij promoveren naar de tweede klasse, chapeau! Uiteindelijk zijn wij  op een 2e plek geëindigd, voor ons debuut geen slecht resultaat en iets om heel trots op te zijn.

Dames 1 zitten niet stil en zijn alweer volop in training, spelen wedstrijden en verlagen hun HCP! Wij bedanken ook Golfbaan Delfland, Tinus Vernooij en Laurentine Bouman voor het in ons gestelde vertrouwen en steun tijdens de competitie en het voorrecht dat wij in 2018 weer mee mogen doen aan deze competitie!

Met sportieve groet,

Daniëlle Doerga
Captain, Delfland Dames 1

 

In september 2016 is het idee ontstaan om met een damesteam van Delfland te starten en deel te gaan nemen aan de landelijke NGF-competitie. En dat idee werd al snel werkelijkheid. Al snel waren er een paar dames zeer enthousiast om mee te doen! Via een open inschrijving op de site van  Delfland konden geïnteresseerd dames zich aanmelden. Afgelopen winter hebben zij samen getraind onder de bezielende leiding van onze Headprofessional Helen Reid en Alexandra Clipper. Zij hebben het samen met de zeer gemotiveerde groep dames voor elkaar gekregen om topfit en in optimale conditie aan de competitie te beginnen!

Op de foto van rechts naar links
Daniëlle Doerga (captain) HCP 17.2
Conny Versteegh  HCP 17.3
Laura Helvensteijn HCP 21.2
Alexandra Clipper (coach) HCP 6.0
Jola Dries HCP 13.4
Ingrid Loomans HCP 15.3
Anja van der Goes HCP 18.0
Zohreh Rahiminejad HCP 18.7
Amanda Brettell HCP 21.4
Headprofessional Helen Reid ontbreekt helaas op de foto.

De prachtige teamkleding is gesponsord door één van onze sponsoren: Peter van de Beek van D&B Bloemenexport. Bedankt Peter!

De NGF-competitie is een serie Matchplay-wedstrijden voor clubteams, bestaande uit amateurgolfers. Het team bestaat uit 8 vaste golfsters. Onze dames spelen in de 3e klasse op dinsdag. Zij spelen iedere keer 27-holes,  9-holes in de ochtend (greensome) en 18-holes in de middag (singles).

SPEELSCHEMA

Datum Gastclub Poule-indeling Uitslag
4 april Hilversumsche Golf Club Delfland 1 – Dirkshorn 2 – 11 –  7
 11 april Noordwijkse Golfclub Delfland 1 – Amsterdam Old Course 14 – 4
 18 april Golfclub Dirkshorn Delfland 1 – Noordwijkse 4 5 – 13
 25 april Golfbaan Delfland    
 2 mei Amsterdam Old Course Delfland 1 – Hilversumsche 11 – 7
 9 mei Reservedag    
 14 mei Halve finale    
 16 mei Finale    

Delfland dames 1 op Noordwijkse Golfclub