Het NGF 9-Stappenplan

Hierbij informeren wij u graag over het NGF 9-stappenplan en de mogelijkheden die Golfbaan Delfland hierin biedt om u op een leuke ontspannende wijze te leren golfen.

Stap 1: Baanpermissie

De eerste stap is het behalen van het Baanpermissiebewijs voor de Par 3 baan. Vervolgens het behalen van het golfregelexamen en als laatste de goedkeuring van uw golfprofessional waarna u het officiële  NGF Baanpermissiebewijs voor de Grote Baan ontvangt. U kunt stap 1 behalen door het nemen van privéles, welke u alleen of met meerdere personen tegelijk kunt doen, of het volgen van diverse groepscursussen. Heeft u stap 1 succesvol volbracht, dan bent u op Golfbaan Delfland ook welkom om  in het weekend na 15:00 uur op de grote baan te spelen. Het NGF Baanpermissiebewijs is enkel en alleen geldig op de baan waar u het bewijs heeft gehaald.

Stap 2: Naar EGA Clubhandicap 54

Wanneer u uw baanpermissie heeft behaald, gaat u op voor stap 2: EGA Clubhandicap 54. De minimale vereiste voor het behalen van Clubhandicap 54 is, dat u 1 Qualifyingkaart loopt, spelende vanaf Handicap 54 over 9 of 18 holes met een resultaat van respectievelijk 18 of 36 Stablefordpunten, afgetekend door een marker. Om u bij deze stap te ondersteunen geven wij u de mogelijkheid om een voorbereidingscursus HCP 54 te volgen. Deze cursus betreft het spelen van drie maal de grote baan in groepsverband op drie vastgestelde dagen. Bent u in het bezit van uw EGA Clubhandicap 54, dan bent u alle dagen van de week welkom om op alle holes van Golfbaan Delfland te spelen.

De volgende stappen uit het NGF 9-stappenplan zijn als volgt:

Stap 3: Naar Handicap 36
Stap 4: Naar Handicap 28
Stap 5: Naar Handicap 20
Stap 6: Naar Handicap 15
Stap 7: Naar Handicap 9.9
Stap 8: Naar Handicap 4.4
Stap 9: Naar Handicap  0

Bij stap 3 t/m 5 kunt u naast het volgen van de privélessen tevens deelnemen aan Handicapcursussen. Bij iedere stap kunt u deelnemen aan een groepscursus bestaande uit 10 lesuren, onderverdeeld in 4 lesuren techniek en 6 lesuren op de grote baan en u heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een mental training van 1 ½ uur.

Graag willen wij u er op attent maken dat écht leren golfen niet alleen bestaat uit golfles, maar ook uit zelfstandig oefenen en trainen. Dit kan gratis op de diverse oefenfaciliteiten van Golfbaan Delfland.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd terecht op de Golfacademy of bij uw PGA gekwalificeerde golfprofessional.

Klik hier voor al onze activiteiten