Clubfitting met wegdegoeroe Bob Vokey

De Vokey wedge workshop en fitting werd gehouden op Golfclub Am Alten Fliess e.V. Bergheim – Fliesteden in Duitsland op donderdag  4ei. Onze clubfitters Michiel en Petri waren hierbij natuurlijk van de partij. Hoe gaat is het om de ontwerper te ontmoeten en aan de ‘slag’ te zien. Onderstaand het verslag dat Petri schreef.

Na aankomst hebben wij eerst van een gezamenlijk ontbijt genoten met het hele gezelschap van deze dag. Het aantal deelnemers was ca. 25, waaronder verschillende voor ons bekende fitters.

Daarna was er een presentatie van Bob Vokey in een zaal. Hij vertelde zijn levensloop in de golfbranche en  gaf een presentatie van de Vokey wedges die er op dit moment zijn. Met veel voorbeelden en details was het uiterst leerzaam en boeiend. Het verwierp ook verschillende algemene aannames die er over wedges bij ons bekend staan.  Hij is 77 jaar en de uitstraling en het enthousiasme van een veel jonger iemand. Hij heeft ook met de meest bekende tour spelers gewerkt zoals Lee Trevino, Mark O’Mera, Dave Stockton Snr, Seve Ballesteros en de bekende huidige tourspelers waar hij graag over praat.

Na deze presentatie zijn wij naar buiten gegaan waar alles in praktijk te zien was en hij een fitting advies gaf. Een gezamelijke lunch volgde en daarna een door Titleist verzorgde presentatie over golfballen. Een fantastische dag met zeer veel kennis. Wij zijn er helemaal klaar voor u te fitten in Golfshop Delfland!