Vrije jeugdwedstrijden 2018

Vrije jeugdwedstrijden 2018 @Delfland

Tijdens de kick-off bijeenkomst voor het jeugdseizoen en jeugdplan hebben wij aangegeven dat wij vanuit Golfacademy Delfland wat meer wedstrijden willen organiseren dan alleen de officiële die er nu op het programma staan. Wij willen de jeugd uitdagen en faciliteren om meer met elkaar te spelen. Zo gezegd, zo gedaan…..

In de periode van 2 mei 2018 tot en met 13 mei 2018 zijn er 7 vrije wedstrijden voor de jeugd georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag gedurende de vakantieperiode als er geen regulieren lessen werden aangeboden.

Er hebben 15 jeugdlesdeelnemers gebruik gemaakt van deze mogelijkheden: 13 kinderen met baanpermissie speelden de Par3 Challenge Course en 2 beginnende kinderen speelden een chip- & puttwedstrijd op de kunstgrasgreen.

De spelers (en organisatie!) zijn zeer enthousiast en vonden het heel leuk. Er is ook heel goed gespeeld. Op de Par3 Challenge Course werden in totaal 3 birdies en maar liefst 36 ‘Parren’ gespeeld!!! Op de kunstgrasgreen noteerden we 5 birdies en 6 ‘Parren’!!

De wedstrijdvorm was eclectic. Dit betekende dat per ronde van 9-holes de beste 3-holes telden voor de score. Na deze wedstrijdenreeks zijn er ook prijzen te verdelen:

= Wie speelde de meeste wedstrijden?
Dat is Joshua Garnaat (hij speelde alle 7 wedstrijden mee) 

= Wie had de beste ronde?
Dat is Marcel Sutedja. Zijn beste ronde was een score van 7 slagen (2 birdies en een Par!!!!!!). Hij had nog een ronde met een score van 8.

Er zijn daarnaast door andere spelers nog 6 scores van 9 slagen gemaakt!! Goed gespeeld.

= Wie speelde de meeste birdies?
Marcel Sutedja speelde in totaal 3 birdies…. Heel goed gedaan.

Ook de beginners lieten zich van hun beste kant zien. De twee deelnemende kinderen waren zeer serieus en nauwkeurig. Zij speelden allebei 1 ronde mee.Lieve van der Aa maakte de beste score : 6 slagen (3 birdies!!!). Als tweede speelde Sven van Duijn ook heel goed met een score van 7 slagen (2 birdies en een Par!!)

De prijzen voor de winnaars zal ik in de lesgroep komen uitreiken.

Ik ben blij met de opkomst voor de wedstrijden, zeker voor een eerste keer. Er komt zeker een vervolg op. Ik houd jullie op de hoogte. Ik hoop dat er dan nog meer Jeugdlesdeelnemers het leuk vinden om ook deel te nemen. Vraag om je heen wie er mee heeft gedaan en hoe leuk zij het vonden.

Groeten en tot de volgende wedstrijden….Cees Adegeest

Namens de Jeugdprofessionals van Golfacademy Delfland