In liefdevolle herinnering Pum v/d Helm

Lieve mensen van Golfbaan Delfland,

Dank voor jullie hartverwarmende reacties na het overlijden van Pum. Dank voor jullie aanwezigheid bij de indrukwekkende erehaag en voor het organiseren ervan. Dank voor de uren die jullie samen waren met Pum, voor het thuis dat jullie hem boden, met dagelijks aandacht, kopjes koffie en de bezigheden die hij voor jullie mocht doen. Jullie waren blij met hem. Maar onderschat niet hoe belangrijk jullie voor hem waren.

Lach, maak plezier, golf, geniet van het leven, zoals Pum ook altijd deed.

Dank!

Namens de familie van Pum

 

Om maandag 10 mei bereikte ons het droevige bericht dat Pum van der Helm is overleden.

Pum was een bekend en geliefd persoon op Delfland. Al vanaf het prille begin van Delfland stond hij met raad een daad voor ons klaar. Zo werd hij marshal en stond hij elke vrijdag stipt om 8 uur klaar voor zijn dienst. Hij kende veel gasten bij naam en de gasten kenden hem. Zonder hem was de vrijdag toch niet compleet. Hij was niet alleen marshal maar hielp ons bij veel meer dingen.  Zo stond hij tegels te schilderen voor bij de tees en haalde hij elke winter de ballenwassers eraf, maakte ze schoon en verfde ze weer zodat ze na de winter weer stonden te blinken. Hij speelde tijdens de kersttoernooien voor kerstman, hielp hij in het paviljoen bij drukte met tafels op ruimen of de afwas en was starter bij heel veel wedstrijden en bedrijfsevenementen. Ook hielp hij de laatste jaren bij de 55+ toernooien. Alle kaarten schreef hij met de hand en gezien het aantal deelnemers was dit een hele hoop werk. Dit alles deed hij met een hele grote lach.

Als hij niet op Delfland aan het werk was, was hij toch op de baan te vinden. Elke dag kwam hij wel even langs voor een bak koffie en een praatje. Als hij een dag niet kwam belde we een beetje in paniek op waar hij nou toch zat en bleef! Hij kon niet zonder Delfland maar Delfland kon zeker ook niet zonder hem. Maandag 17 mei hebben wij met een ererondje afscheid genomen van Pum.

Lieve Pum, we willen je heel erg bedanken voor alles wat je de afgelopen jaren voor ons hebt gedaan. We zullen je praatjes, je raad, je hulp en je lach verschrikkelijk missen.