Marshal – Wim van der Wel

Wim van der Wel

Mijn naam is Wim van der Wel

Geboren en getogen in De Lier. Mijn hobby’s zijn; muziek, ik speel dwarsfluit en piccolo in een harmonieorkest, in een kwintet en ook solo. Verder ben ik lid van een schaakvereniging en vrijwilliger in het museum ‘De Timmerwerf ‘ in De Lier.

Op sportief gebied vind ik golfen erg leuk en doe dat vanaf 2001. Eerst lessen op GC Broekpolder en oefenen en spelen op Delfland dat toen in de beginfase zat.Gelukkig heb ik mijn lief kunnen overhalen om ook te gaan golfen en zij is een paar jaar later begonnen. Wij spelen zo’n  twee keer per week op Delfland. Ook gaan de golfclubs meestal mee als we naar het buitenland gaan. In Spanje hebben wij door de tijd allebei een hole-in-one geslagen en dat is echt een fantastische ervaring

Marshal ben ik nu een jaar of 9 en dat doe ik met veel plezier. Het leuke is dat bijna alle golfers aardige mensen zijn die genieten van de omgeving en het buiten zijn.

Een aantal jaren geleden werd ik gebeld tijdens mijn Marshal dienst over een zwaan die een bal tegen zijn kop had gekregen. Dus ik naar hole 8 op de Rode lus en in het water bij de brug stond een echtpaar beteuterd naar een zwaan te kijken die met z’n kop naar beneden steeds om zijn as rondjes zwom. Het zag er niet goed uit en in overleg is de dierenambulance gebeld.Super snel arriveerde die en dat bleken een tengere jonge dame en een boom van een kerel te zijn. Het meisje bekeek de situatie en in een flits kon zij de zwaan bij zijn nek grijpen en trok hem de kant op waar zij op hem dook om de zwaan in bedwang te houden en om hem mee te kunnen nemen. Na een paar minuten kon zij het dier echter niet meer houden en de zwaan koos het ruime sop. Toen ik haar uiteindelijk terug bracht naar de auto vroeg ik haar waarom die grote man niets deed om haar te helpen en zijn armen op z’n rug hield vertelde zij dat hij stage liep en moest toekijken hoe ze zoiets aanpakken. Als ik dat had geweten dan had ik haar natuurlijk geholpen de zwaan in bedwang te houden. De andere dag zou zij terug komen om te zien hoe het met de zwaan ging maar hij was niet meer te vinden op die plek dus zal hij wel weer fris en fruitig ergens rond hebben gezwommen. Als Marshal op Delfland beleef je dus ook nog al eens wat bijzonders en dat maakt dat het geen dag hetzelfde is!