Marshal – Richard Pelt

Richard Pelt

Ik woon in Vlaardingen en ben dan ook zo op Delfland. Sinds mijn pensionering in december 2004 ben ik gaan golfen. Begin 2005 heb ik zowel mijn GVB als mijn Handicap certificaat behaald. Delfland is de baan waar ik de beginselen van het spel heb geleerd. Begin dat jaar werd gevraagd of er interesse was om Marshal te worden. Gezien mijn verleden als HRM en uit dien hoofde het veel omgaan met mensen, heb ik daarop gereageerd. Sinds die tijd ben ik Marshal en doe dat nog steeds met veel plezier.

Op 9 april 2019 werd door een aantal golfers gemeld dat er een hond ergens op de golfbaan liep. Met collega Karin hebben we de golfbaan doorkruist en uiteindelijk de hond gevonden bij hole 4 geel. Gelukkig was er een aardige golfer die de draagriem van zijn golftas ter beschikking stelde om de hond aan te lijnen, zodat ik met de hond naar de in/uitgang van de baan kon lopen. In de tussentijd had Karin de dierenambulance uit Delft gebeld om een verdwaalde hond op te halen bij de golfbaan.

Zo zie je dat er behalve het Marshal werk ook nog wel eens iets anders te regelen valt.En dat houdt het zo leuk!