Marshal – Mike Ketel

 

 

Mijn naam is Mike Ketel en ik woon in Delft. In mijn werkzame leven was ik gedurende zo’n 36 jaar gymnastiekleraar aan het Christelijk Lyceum Delft. Daarnaast heb ik ongeveer 10 jaar als fysiotherapeut in Honselersdijk gewerkt.

In Honselersdijk speelde ik tennis bij TCH en organiseerde binnen de TC alle competitiewedstrijden en heel veel drukbezochte toernooien. Veel van de leden en oud-leden van TCH spelen nu golf hier op Delfland. In Delft was ik bij hockeyclub Hudito 12 seizoenen lang met veel enthousiasme manager/verzorger van het Dames 1 team. Promotie en degradatie en weer promoveren, ik heb het allemaal meegemaakt.

In 2008 kreeg ik samen met een vriend in Campo-Amor in Spanje een 5-daagse golfcursus aangeboden, met als eindresultaat het Spaanse GVB-bewijs. Toen is bij mij het enthousiasme voor de golfsport ontstaan. Terug in Delft heb ik golflessen gevolgd bij Adrie Balvert, theorie en praktijk, met als resultaat het zo felbegeerde GVB. Ik golf nu zo’n 10 jaar in een vaste herengroep iedere week op Delfland en speel met veel plezier mee met het 55+Toernooi op de maandagochtend.

Twee opmerkelijke voorvalletjes tijdens het spelen op Delfland wil ik u niet onthouden. Op de 4e hole van de Rode lus: bij de afslag van de gele tee kaatste mijn bal van het info-bord, dat bij de rode tee staat, en vloog in een scherpe hoekvlucht  over het water tot op de green en wel zeer dichtbij de vlag. Birdy! Op de 9e hole van de Blauwe lus: bij de tweede slag vanaf de fairway werd mijn bal door kraai 1 opgepakt en naar de rechter zijkant van de fairway gevlogen en daar gedropt. Toen ik in de buurt van de bal was gekomen, maar nog op gepaste afstand, pakte kraai 2 dezelfde bal op en dropte deze nog verder weg op een van de velden van de voetbalvereniging Schipluiden. Vrije drop op de plaats waar kraai 1 de verdwijntruc was begonnen.

Sinds een paar jaar mag ik pro Jeroen Korf helpen bij het lesgeven aan jeugdige beginnende golfers. Het is goed om te merken dat juist bij de jeugd de basistechnieken van de golfsport al vroeg zeer veel zorgvuldige aandacht krijgen. Afgewisseld door veel spelletjes blijven de kids enthousiast voor deze mooie sport.

En sinds kort ben ik ook Marshal op Delfland. Het lijkt me leuk om binnen de organisatie van Delfland als vrijwilliger een bijdrage te leveren om alle golfers een plezierige en sportieve golfsportdag te bezorgen. Ongetwijfeld tot ziens op de Rode, Gele, Blauwe lus van de Championship Course of op de Par 3 Challenge Course.