Marshal – Chris Rooney

Chris Rooney

Mijn naam is Chris Rooney uit Hoek van Holland en ik werk sinds april 2016 voor Golfbaan Delfland als één van de circa 25 marshals.

Sinds januari 2016 ben ik gepensioneerd en ben inmiddels 69 jaar jong. Golfen doe ik al circa 33 jaar en mijn handicap is 16.3. Op de foto speel ik op een geweldig mooie baan in Costa Rica.

Met veel plezier ga ik wekelijks naar de baan om mijn diensten te draaien als Marshal. Met veel plezier omdat ik heel blij ben om op deze manier onder de mensen te blijven want om als gepensioneerde thuis achter de geraniums te gaan zitten lijkt me vreselijk. De contacten met alle golfers zijn erg leuk en ook de contacten en golfpartijtjes met de andere Marshals zijn heel fijn.

De baan vind ik ook steeds mooier, zeker nu de rode en gele lus op een paar plaatsen zijn aangepast. Het mooist vind ik echter de blauwe lus. Sommige holes daar zien er sprookjesachtig uit.

Zoals gezegd heb ik momenteel handicap 16.3 en dat haal ik ook zeer regelmatig. Zeker sinds ik mijn 20 jaar oude King clubs heb ingeruild voor nieuwe moderne Wilson D300 clubs. Met sprongen ben ik vooruit gegaan!! Vooral de hybride 3, 4 en 5 spelen perfect t.o.v. mijn oude ijzers. Moeilijke holes zijn er niet echt vind ik, alhoewel hole geel 6 met zijn waterpartij en de Dogleg naar links  knap lastig is.

Blauw is mijn favoriete kleur voor golfsportkleding. Goed voor de dag komen met correcte sportkleding vind ik belangrijk. In de Golfshop is volop mooie golfkleding te vinden.

Ook op het gebied hapje en drankje voorziet Golfbaan Delfland in de Brasserie in een uitgebreide sortering. Mijn favoriete drankje hier is een glas heerlijke Italiaanse rode wijn (na de dienst uiteraard).

Sinds ik met pensioen ben kan veel vrijer uit golfen. De laatste 30 jaar van mijn werkzame leven als Sales Manager IT en Consulting Services golfde ik veel met relaties/klanten en dan moest je je wel iets inhouden om niet te winnen. Nu kan ik voluit gaan. Als hulpmiddel gebruik ik graag mijn Garmin golfhorloge of de app Hole19. Het is prettig, zeker dichter bij de hole, om de afstand te weten.

Ten slotte nog iets over mijn afkomst. Circa 1870 is mijn grootvader uit Ierland verhuisd naar IJmuiden om daar (met kruiwagen en schep) te graven aan het Noordzeekanaal. Daarna is de familie in Hoek van Holland terecht gekomen om te werken aan graafwerkzaamheden voor de Nieuwe Waterweg naar Rotterdam. In Ierland zijn net zoveel Rooney’s als hier Janssen’s. We hebben zelfs een familiewapen!!

Ik hoop jullie allemaal nog vele jaren te ontmoeten op Golfbaan Delfland!