Marshal – Bob Jenninga

Bob Jenninga

Mijn naam is Bob Jenninga en woon sinds 1980 in Wateringen.Daarvoor, maar ook daarna hebben wij vele jaren in Duitsland gewoond. Ik ben getrouwd met Marianne en wij hebben twee kinderen.

Mijn hobby’s zijn schilderen, mozaïeken, sculpturen, gitaar spelen, maar vooral met onze kleinkinderen optrekken en de wereld ontdekken. Golf heb ik ontdekt in 2002 tijdens ons verblijf in Heidelberg en sindsdien ben ik verslaafd aan het spelletje.

Na terugkeer in Nederland, in 2004, besloot ik als pensionado een deel van mijn vrije tijd te besteden aan vrijwilligerswerk. Zo trad ik omstreeks 2010 toe tot het “gilde der Marshals” op Golfbaan Delfland. De reisafstand, maar zeker het open en gezellige karakter van de baan en de medewerkers spreken mij erg aan. 

Als Marshal probeer je het reilen en zeilen op de baan in goede banen te leiden, maar niet alleen dat want de Marshal is er juist voor onze gasten. Soms vallen spullen uit een golftas en gaat de Marshal op zoek. Is bij een bunker een wedge vergeten? De Marshal gaat op pad. Bij een blessure kan ik assisteren of hulp verlenen omdat wij over een EHBO-diploma beschikken. Marshal zijn is voor mij een wezenlijke bijdrage aan mijn plezier van alledag.

Graag tot ziens op Delfland!