Het nut van nieuwe clubs

Het nut van nieuwe clubs

Heeft het voor mij zin om nieuwe clubs aan te schaffen? Ja, dat heeft zeker nut. Veel golfers denken: ‘dat is toch niet aan mij besteed. Zo goed ben ik niet’. Dit is een grote denkfout. Het heeft zeker zin om nieuwe clubs aan te schaffen. Juist omdat je geen topspeler bent is het belangrijk om materialen af te stemmen op bijvoorbeeld je lichaamsbouw. Lengte van de clubs die passen bij je bouw en kracht. Nieuwe clubs hebben de nieuwste technologieën in zich. Ze zijn makkelijker te spelen, vergevingsgezinder, met minder afwijking naar links of juist rechts. 

Een tweede reden om naar nieuwe clubs te kijken is je leeftijd. Heb je bijvoorbeeld de afgelopen 10 jaar geen nieuwe clubs aangeschaft? Bedenk dan dat je inmiddels tien jaar ouder bent. Hoewel wij graag anders geloven, wordt ons lijf steeds iets stijver en strammer, soms is er zelfs een blessure opgelopen. Ook wordt onze kracht minder en onze swingsnelheid gaat omlaag. Daardoor vliegt je bal minder ver. Iets lichter materiaal zou al een uitkomst kunnen bieden om bijvoorbeeld de swingsnelheid te verhogen en zo verder te kunnen slaan. 

Laat je fitten!
Speel je al een aantal jaar met je huidige clubs of speel je nog steeds met de clubs waarmee je ooit je golfcarrière begon? Dan heeft het altijd zin om een check-up van je huidige set te doen. Met de nieuwste technieken sla je vaak eenvoudiger en verder.

Wat wordt er gedaan tijdens een fitting afspraak?
Tijdens een fittingafspraak gaat een gespecialiseerde clubfitter kijken wat de afstand is die je slaat met je eigen clubs. Hoe is je balvlucht, hoeveel spreiding links en rechts van het midden is er, en hoe ver sla je met je eigen clubs? Dit alles in onze speciale fittingstudio achter de Golfshop met behulp van Trackman, een zeer geavanceerd computersysteem dan alles haarfijn in kaart brengt. Aan de hand hiervan kijkt de fitter waar winst te behalen valt naar aanleiding van jouw specifieke wensen. Bijvoorbeeld meer lengte, minder spreiding of gewoon met meer gemak slaan (het kan echt!). Zo wordt duidelijk welk nieuw materiaal geschikt is voor jou, en wat het voor jou toe kan voegen. Uiteraard wordt er ook gemeten hoe lang de clubs moeten zijn en welke grips het meest geschikt zijn voor jouw handen. 

Hoogste tijd dus om je fitting afspraak in te plannen via mail of telefonisch (015 3807911). Een fitting afspraak en nieuwe clubs: het kan echt het golfplezier (en misschien zelfs Handicap-verlaging) brengen!