Arccos 360: golftracking system

Vanaf nu verkrijgbaar in Golfshop Delfland: Arccos 360, ’s werelds beste golfprestatie-meetsysteem. Sensoren op uw clubs meten uw prestaties en via de bijbehorende App is dit uit te lezen. Onze pro’s ondersteunen dit systeem en kunnen u er alles over vertellen.

 

Een tevreden gebruiker aan het woord: ‘het installeren van de set was vrij eenvoudig. Alle clubs moeten apart gepaird worden en aan de App gekoppeld worden. Daarvoor krijg je per club een dopje/sensor dat je onderop je grip moet draaien. Alle clubs worden door middel van je smartphone-camera gepaird, met uitzondering van de putter waarbij de drukknop even ingedrukt gehouden moet worden.De putter krijgt ook een ander dopje dan de andere clubs.

Je moet dus de App van Arccos 360 downloaden en hier een account aanmaken. Nadat je dit allemaal hebt gedaan kun je direct met je nieuwe aankoop de baan in. De telefoon, waarop je de App eerst hebt geopend, stop je in je linker broekzak met de microfoon naar voren (voor rechtshandigen), deze zal nu alles registeren door middel van beweging en geluid.

De App weet welke club je pakt en registreert alleen de laatste slag, dus je kunt net zoveel oefenswings maken als je wilt. De eerste ronde dat ik er mee liep was het een beetje wennen met slagen toevoegen, denk hierbij aan een waterbal of out-of-bounds penalty (strafslag).

In de baan kan je in de App ook zien hoever je nog moet naar de green in echte meters. De App geeft ook aan hoeveel meter je nog moet spelen. Hier houdt de App rekening met mee- of tegenwind, koud of warm weer, bijvoorbeeld nog 145 meter – speelt als 149 meter. Voor de lagere Handicappers uiterst nuttige informatie.

Al met al is het een zeer gebruiksvriendelijke tool om het golfspel iets extra’s te geven en je prestaties te verbeteren. Na een aantal golfronden heeft de Arccos een duidelijk overzicht van je spel en kan het leuke en bruikbare statistieken laten zien.

Wat is je verste drive of hoe vaak ben je links of rechts van de fairway, hoeveel putts heb je gemiddeld nodig, wat is de maximale lengte dat ik per club sla, gemiddelde lengte per club…enz enz enz. Leuk is de optie dat je andere spelers kunt volgen en ook hun golfronden en statistieken kunt inzien. Kortom, deze handige gadget heeft voor mij zijn geld al opgebracht. Ik raad het iedereen van harte aan. Maak snel een afspraak (aan de receptie, via mail of telefoonnummer: 015 3807911 (1)) in de Shop en begin meteen’.

Bezoek Arccos-website